Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

Ierarhie articole

Articole: Legende si Aur in Apuseni

Legenda Branduselor de primavara si toamna
Brandusele florile violete care primavara apar alaturi de ghiocei primele de sub zapada si care toamna dau un colorit superb poienilor de munte au in popor multe povestiti interesante.

Legenda despre Valva baii in minerit
Pana nu demult si chiar si acum auzi printre batranii care au bait in minele de aur din Apuseni povesti uluitoare despre o faptura frumoasa sau mai putin frumoasa care apare celor mai norocosi dintre ei in adancurile pamantului si care le calauzeste drumul spre filoanele de aur mult ravnite de toti, sau le prezice o intamplare ori ii atentioneaza de ceva ce are sa se intample. Aceasta faptura a capatat numele de valva baii si legenda despre ea are diferite forme.

Legenda Negrilesei - Poiana cu Narcise
Inca din stramosi toti cei de aici din Apuseni povestesc cu farmec despre cum Negrileasa un munte aflat la granita dintre comunele Mogos si Bucium sa facut cunoscut datorita imensei coroane de narcise care an de an in luna mai albesc toate poienile din varful muntelui...

Legenda Targului de Fete de pe Muntele Gaina
Se spune ca in vremurile de mult apuse pe Varful Muntelui Gaina, era o gaina care facea oua de aur, pazite de o Zana buna.
Pagină generată în 0.02 secunde
685,856 vizite unice