Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

O noua partie de schi in Apuseni, la Zlatna

Stiri din Apusenipartie de schi la Zlatna, FenesasaIn Muntii Trascau, pe Valea Fenesului e foarte probabil ca in viitorul apropiat sa avem un nou complex tursitic mai ales pe timp de iarna dar si vara in care se v-or regasi 2 partii de schi una de aproximativ 1800 de metri iar una de 200 metri pentru incepatori, partiile o sa fie dotate cu teleschiu si cu instalatie artificiala de producere a zapezii.
Realizatorul proiectului este Primaria orasului Zlatna care a demarat deja procedurile tehnice pentru a realiza proiectul care urmeaza sa fie in zona Fenesasa pe un teren forestier si pajiște in suprafața de aproximativ 50 de hectare.
Proiectul presupune amenajarea urmatoarelor obiective: două pârtii de schi, (partia Paraginoasa cu lungimea de 1.752 metri si partia Scoala cu lungimea de 205 metri), instalație de transport cablu de tip telescaun cu lungimea de 1.595 metri, instalatie automata de înzapezit artificial, piscine, pista de biciclete, instalatii aferente. Proiectul va fi cumulate ci altele două, ce se referă la construirea unor micro-hidrocentrale în aval pe Valea Fenesului. Apa necesara instalatiei de producere a zapezii artificiale va fi obtinuta dintr-un lac de acumulare (20.000 metri cubi) amplasat la confluenta dintre paraul Fenesel si paraul Lung.
Odata cu demararea acestui proiect zona se va dezvolta mult din punct de vedere turistic, o sa apara spatii de cazare si oportunitati poate nesperate pentru localnici.
Proiectul de la Zlatna este cuprins intr-un program guvenamental destinat finantarii unor investitii in domeniul turismului, aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale in urma cu cativa ani.

Comments

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.05 secunde
685,867 vizite unice