Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

Straita Plina, targ de bunatati, cultura si voie buna!

Evenimente si sarbatori in ApuseniIn perioada 28-29 septembrie, in comuna Rosia, Judetul Bihor, la cativa kilomeri de orasul Beius, are loc a doua editie a Targului de bunatati, cultura si voie buna intitulat Straita Plina, un eveniment menit sa reinvie traditiile si cultura plaiurilor rosiene.
Targul este organizat de catre asociatia 'Orizont verde', in colaborare cu Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila (CAPDD) Bihor si curpinde in prima zi vizite ghidate la obiectivele turistice din zona, Pestera Farcu si Meziad si deplasari pe trasee tematice.
In a doua zi vizitatorii au parte de targuri traditionale de mestesuguri si bunatati traditionale facute acasa precum si de un spectacol de muzica populara dar si alte concursuri si surprize.

Dar totusi ce poti cumpara de la acest targ?
Noi iti spunem cateva din bunatatile care anul trecut au rupt gura targului si care le gasesti cu siguranta si in acest an: gogosari murati de la Leana Doi Popi, leacuri de la Nelu Cabau, zacusca de la Simona Fichi, gemuri de la Alexandra, slanina afumata de la Valentinu Tili sau suc de mere 100% natural ori afinata de Rosia. Poale, straite, ciorapi de lana, margele, stergare s-au alaturat borcanelor si sticlelor pline cu bunatati.

Inca de la inceput targul surprinde printr-o actiune de caritate foarte bine gandita, astfel daca ai rechizite scolare pe care copii tai nu le mai folosesc le poti duce si preda la acest eveniment in locurile special amenajate si primesti ceva bun in schimb. Rechizitele tale o sa ajunga la cei care au mare nevoie de ele.

Comments

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.03 secunde
685,794 vizite unice