Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

Program de educatie montana, initiat de Clubul Alpin Roman!

Stiri din Apusenieducatie montana maraton apuseniHai la Maraton in Apuseni! Doneaza si contribuie la educatia montana!
Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj initiaza un proiect interesant in care se doreste educarea tinerilor din zonele montane si deschiderea de noi perspective pentru acestia in ceea ce priveste folosirea eficienta a resurselor de orice fel oferite de muntii in care traiesc.

~ Pe 30 mai Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj si Natura Transilvaniei dau startul curselor de maraton, semimaraton, cros si family de la a V-a editie Maraton Apuseni msg systems. Traseul de maraton este cuprins intre zona Muntele Baisorii din judetul Cluj si satele de munte Sagagea si Belioara din judetul Alba.
~ Cu aceasta ocazie organizatorii lanseaza si campania de strangere de fonduri pentru programul de educatie montana din zonele rurale din Apuseni. Sustinatorii sunt invitati sa contribuie folosind pagina de donatii a site-ului www.maratonapuseni.ro/doneaza.
~ 10% din valoare taxelor de participare achitate incepand cu luna mai vor fi directionate catre cauza.


Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj, Natura Transilvaniei si msg systems Romania, partener oficial al Maraton Apuseni msg systems dedica editia aniversara a evenimentului dezvoltarii educatiei montane in zonele rurale din Apuseni.

''Ne desfasuram activitatea intr-un mediu pe care il indragim, pe munte, printre catune, prin paduri si poieni pline de verdeata, in natura, respirand aer curat. Alergand prin aceste locuri, cunoscandu-le mai bine de la an la an, am inceput sa constientizam cat de importante sunt ele pentru noi, pentru oamenii pasionati de munte, pentru sportivi, turisti si mai ales pentru localnici.
De-a lungul anilor am vazut schimbari ale acestor zone, am vazut constructii noi, drumuri pe unde nu ne inchipuiam ca ar putea fi construite, exploatari forestiere langa rezervatii botanice, zgomot de masinarii sau mijloace de transport. Vrem sa alergam in continuare prin natura si paduri, si vrem sa pastram muntii si traseul nostru de maraton prin locuri la fel de pitoresti cum v-am obisnuit deja''
spune Mihnea Prundeanu, unul dintre coordonatorii Maraton Apuseni msg systems si ambasador al cauzei.

Cu ocazia aniversarii a 5 ani de Maraton Apuseni msg systems organizatorii se angajeaza la un efort suplimentar pentru protejarea Munților Apuseni si sprijinirea comunitatilor locale.

Obiectivele programului de educatie montana din zonele rurale din Apuseni sunt:

1. organizarea de cursuri, tabere, ateliere si activitati educativ-sportive destinate comunitatii locale, in special copiilor si tinerilor din Apuseni

2. integrarea unei paduri seculare din zona Baisoara in reteaua ariilor protejate din Apuseni

3. constructia unui centru de activitati montane pe traseul Maraton Apuseni msg systems, cu o arhitectura inspirata de colibele traditionale din zona

''Se spune ca un loc nu va putea fi protejat la nesfarsit, intr-un final el ajunge sa fie exploatat intr-un fel sau altul de catre cei care traiesc in el. Credem ca putem gasi, impartasi, promova noi feluri prin care resursele muntelui pot fi benefice pentru locuitorii lor, reusind in acelasi timp sa lasam in urma acelasi peisaj generatiilor urmatoare.
Dorim sa infiintam in Muntii Apuseni, pe traseul Maraton Apuseni msg systems un centru de educatia montana prin intermediul caruia sa atragem alaturi de noi si de activitatiile noastre oamenii de munte, tinerii din satele din jur si sa incercam sa le oferm noi perspective despre ce se poate face cu muntii de langa noi''
continua Mihnea Prundeanu.

Initiativei CAR U Cluj si Natura Transilvaniei se alatura si World Vision Romania - Cluj, fundatie care deruleaza programe de dezvoltare comunitara, advocacy si interventie umanitara de urgenta, care pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului. La a V-a editie Maraton Apuseni msg systems, World Vision Romania - Cluj contribuie prin promovarea si sustinerea mestesugarilor locali care isi vor prezenta produsele traditionale in zona expo a maratonului.

Pentru a sprijini strangerea de fonduri organizatorii vor rezerva 10% din valoarea taxelor de participare achitate in luna mai la probele de maraton, semimaraton sau cros, cauzei ''Program de educatie montana Apuseni''.

Donatiile se pot face in contul Asocia�iei Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj, IBAN RO77BRDE410SV77496424100 deschis la BRD Groupe Societe Generale. In sectiunea detalii plata donatorii sunt rugati sa mentioneze ''Centrul de educatie montana Apuseni''.

Comments

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.03 secunde
671,789 vizite unice