Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

Maraton Rosia Montana un eveniment care prinde contur!

Evenimente si sarbatori in ApuseniMaraton Rosia MontanaLa Rosia Montana este al IV-lea an in care se desfasoara Maratonul Rosia Montana din grija unor tineri pasionati de natura si care vor cu adevarat sa faca ceva pentru comunitatea de aici. Maratonul angreneaza in cele doua zile in care se desfasoara un numar de peste 200 de oameni si dezvoltarea de la an la an a fost fulminanta. In acest an pe 23 iulie la ora 7:30 startul probelor de maraton o sa fie date de catre campioana olimpica a Romaniei la maraton, doamna Constantina Dita, iar ca simbol din partea locului tunicaresele o sa binecuvanteze fiecare participant prin sunete specifice de tulnic asa cum doar in Apuseni poti sa mai auzi. Punctul de plecare o sa fie de la Monumentul Eroilor, unpic mai sus de Primaria Rosia Montana. Maratonului Pachamama Rosia Montana este in acest an structurat pe patru categorii de alergare: maraton, semimaraton, cros 10 km si cursa copiilor. La maraton poate participa oricine se inscrie pana pe data de 15 Iulie 2016 pe situl oficial www.rosiamontanamarathon.ro sau la numarul de telefon 0724270951. Exista si o taxa de inscriere care trebuie platita, dar la cursa copiilor inscrierea este GRATUITA.

Prin grija organizatorilor, concurenti o sa primeasca premii oferite de sponsori, intre care se regasesc produse locale, diferite alimente si bauturi naturale. Iar castigatorul se alege cu un trofeul Maratonului Rosia Montana pe care este simbolizat unul din principalele obiective turistice din Rosia Montana.

Premierea concurentilor se face de la ora 18:00 in piata veche din Rosia Montana, apoi spectacolul o sa continue cu recitaluri instrumentale a celor mai cunoscute tarini, cantece patriotice si dansuri populare oferite de Ansamblul Aurarii din Bucium apoi o sa avem parte de muzica folk si incheierea zilei se va face cu povesti ale localnicilor in jurul focului de tabara. A doua zi Duminica e dedicata celor veniti in comunitatea din Rosia Montana care au ocazia prin intermediul tururilor ghidate sa cunoasca povestile localitatii si sa viziteze principalele obiective turistice.

De ce Pachamama?
Pachamama este o organizatie mondiala care are sectiune si in Romania si care militeaza pentru drepturile naturii, iar Rosia Montana e un loc in care s-a aratat de-a lungul timpului ca dorinta oamenilor si grija pentru viitor e mai importanta decat alte beneficii de moment. Pachamama este principalul partener al maratonului si atat maratonul cat si organizatia au un punct comun si anume natura.

Traseul maratonului cuprinde toate obiectivele tursitice importante, trece prin locuri in care poti sa simti energia pozitiva a oamenilor din aceste locuri, ajunge pe carari unde linistea si farmecul locurilor iti taie respiratia si peste toate vezi oameni, lucruri si locuri cum n-ai mai vazut.

Ce spun organizatorii despre locatie?
„Am ales Roşia Montană ca punct de organizare a maratonului deoarece considerăm această localitate locul de renaştere a conştiinţei ecologice din România. Acest maraton oferă alergătorilor un sentiment de libertate, de abandonare a sinelui şi de trăire la unison cu natura, simţindu-se una cu întregul datorită energiei emanate de cadrul natural, de bogăţiile din subsol şi de iubirea localnicilor pentru pământul lor. Maratonul Pachamama Roşia Montană oferă: cadrul natural extraordinar; istoria milenară a acestei localităţi minunate; prezenţa campioanei noastre olimpice la maraton, doamna Constantina Diţă; seara energizantă de după eveniment cu Pasta Party, concert de muzică folk şi foc de tabără; turul de a doua zi al celor mai frumoase monumente naturale ale Roşiei Montane; întâlnirea cu localnicii şi cunoaşterea proiectelor locale, precum Made in Roşia, Adoptă o Casă sau Vizitaţi Roşia Montană” a declarat unul dintre organizatori iar dupa parerea noastra astfel de initative trebuie sustinute si din plan local, comunitatiile locale si autoritatile trebuie sa devina parteneri sa sustina si sa fie mandrii ca in zona lor exista astfel de initiative.

Un astfel de eveniment este greu de organizat, atunci cand vii din alta parte, nu ai sprijin si cunosti destul de putin zona, dar evenimentul a aratat in anii trecuti foarte bine si cu siguranta anul acesta o sa arate la fel, iar faptul ca aceste lucruri ies bine arata ca organizatorii pun suflet in ceea ce fac asa ca noi ii feleicitam inca de pe acum pentru implicare si le dorim sa atinga cel putin editia cu numarul 40!

Comments

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.05 secunde
685,839 vizite unice