Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

Program Sarbatoarea narciselor de la Negrileasa 20-21 MAI 2017

Stiri din ApuseniAn de an pe platoul muntos de la Negrileasa la aproximativ 900-1000 de metri altitudine in luna Mai in cel mai apropiat weekend de Sarbatoarea Ortodoxa Sfintii Constantin si Elena, se desfasoara Sarbatoarea Narciselor. La inceputuri aici ieseau localnici din Bucium, Mogos si imprejurimi se bucurau intr-un mod mai putin organizat de fumusetea peisajului oferit de Poiana cu narcise, petreceau si aflau ultimele noutati ale timpurilor.

Acum de cativa ani autoritatile locale mai ales din Comuna Bucium, cu sprijinul Consiliului Judetean Alba au transformat Sarbatoarea din Poiana cu narcise de la Negrileasa intr-un adevarat punct de repet national din luna Mai. Cadrul a devenit unul organizat, exista program bine determinat si publicuyl e unul din ce in ce mai variat de la an la an.

Si in acest an programul este unul amplu si pe toate gusturile. Daca in ziua de Sambata programul este destinat tinerilor care vin in Poiana sa patreaca peste noapte la focuri de tabara, ziua de Duminica e destinata traditiei, mestesugurilor, cantecului popular in totalitate.

Programul incepe Sambata dupa masa la ora 17:00 cand formatia locala Fratii Leach impreuna cu solisti locali Marius, Catalin si Alexandra o sa faca incalzirea cu melodii din zona pe placul localnicilor ca apaoi in doua serii de la ora 18 si de la ora 20 timp de aproape o ora scena sa fie ocupata de cunoscuta solista Minodora care o sa cante toate genurile de muzica LIVE impreuna cu formatia. Seara se va incheia cu muzica de discoteca si focuri de tabara in locuri special amenajate.

Duminica scena o sa fie ocupata in prima parte a zilei de artisti locali care o sa se intreaca pentru Comunele din care provin in cadrul concursului Cultura pentru Cultura, urmand ca cei mai buni sa primeasca premii iar comuna clasata pe primul loc la general o sa mearga in faza judeteana de la Alba Iulia. In cadrul acestui concurs spectatorii si cei prezenti o sa vada diferite dansuri locale, solisti vocali, instrumentisti locali si la standurile special amenajate langa scena o sa deguste manacaruri specifice zonei dar o sa si vada in direct cum mesterii populari croiesc din lemn, lana sau culoare firerite obiecte traditionale.
Dupa ce concursul Cultura pentru Cultura se incheie pe sena o sa isi faca aparitia invitatii speciali: Maramuresenii Ionut Bledea si Diana Carlig iar apoi timp de 3 ore spectacolul o sa fie intretinut de cunoscutul interpret de muzica populara si nu numai Calin Crisan.

Intre aceste evenimente se anunta si castigatorii concursului Cultura pentru Cultura si vor avea loc si alte mici surprize.

Trebuie mentionat faptul ca organizatorii fac apel la cei care ajung la aceasta Sarbatoare sa nu culeaga narcisele in cantitati industriale si fiecare persoana sa se limiteze la un bughet de narcise pe care il poate tine intr-o mana, iar amintirile importante sa fie luate pe cardurile telefoanelor si aparatelor de filmat sau fotografiat. Deasemenea pentru orice mijloace motorizate o sa fie zone delimitate pentru acces si pentru parcari, iar accesul cu orice astfel de mijloc in zonele cu narcise este strict interzis amenzile conform reglementarilor in vigoare si regulamentului ariei protejate pot ajunge pana la 6000 de lei. Astfel se face apel la cei care se gandesc sa faca offroad sau enduro in Poiana sa se abtina pentru ca in acest an masurile o sa fie mult mai drastice decat in trecut si nu e normal ca aceasta Sarbatoare a narciselor in care lumea vine sa se relaxeze sa se transforme intr-una poluata de motoarele ATV-urilor, masinilor sau motocicletelor.
Noi o sa cautam in acst an si exemple de "Asa DA sau Asa NU" direct la fata locului pe care o sa le facem cunoscute prin intermediul paginii de facebook.

Asadar lasati moravurile acasa si bucurativa de natura, miros de flori si spectacol in aer liber!

Comments

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.05 secunde
685,831 vizite unice