Muntii Apuseni istorie, obiceiuri,  traditii si atractii turistice

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Un LIKE pe Facebook

Maraton Rosia Montana

Recomandari

Maraton Apuseni

Statistici

Grup de sustinere:

Sarbatoarea narciselor de la Negrileasa 19-20 Mai, 2018, vezi programul!

Evenimente si sarbatori in ApuseniPoiana cu narcise NegrileasaSe apropie Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena si e musai sa urcam si in acest an la Negrileasa, la poiana cu narcise, sa sarbatorim sas cum obisnuim din vremuri indepartate, sa petrecem, sa fim in varf de munte la aer curat si cel mai important sa PROTEJAM NATURA.

Si in acest an autoritatile locale din Comuna Bucium in parteneriat cu Consiliului Judetean Alba organizeaza Sarbatoarea din Poiana cu narcise de la Negrileasa in luna Mai. Evenimentul are loc in acest an pe 19-20 Mai si programul este unul pentru toate gusturile.

Inainte de toate pentru ca asa cum stiti in anii trecuti presa a criticat acest eveniment prin faptul ca se distrug foarte multe narcise, va rugam:

RESPECTATI ZONELE DE ACCES, PROTEJATI NATURA, NU CULEGETI BRATE DE NARCISE CARE SA SFARSEASCA IN CONTAINERE, ADMIRATI SI LUATI ACASA DOAR IMAGINILE DE PE TELEFOANE SI CAMERE FOTO/VIDEO.

Revenind la program este unul amplu si pe toate gusturile. Daca in ziua de sambata programul este destinat ca si de obicei tinerilor care vin in Poiana sa petreaca peste noapte la cort, ziua de Duminica e destinata traditiei, mestesugurilor, cantecului popular in totalitate.

Programul incepe Sambata dupa masa la ora 18:00 cand pe scena din poiana o sa intre Alessandra, apoi fetele de la Bambi o sa ne incante si ele intr-un spectacol care tine pana la ora 21:00, seara de sambata continua cu muzica de discoteca si nu numai in aer liber si e posibil sa avem parte si de alte surprize.

Duminica trebuie sa ne miscam repede deoarece programul incepe la 9:30 cu mandria buciumanilor, Ansamblul de dansuri Aurarii din Bucium si interpretele locale Aura Petricele si Denisa Macavei, apoi sunt invitati speciali din Maramures, Ieud, Grupul folcloric Ieudenii,dupa ei scena o sa fie ocupata de Grupul Tarina de la Cuprumin Abrud, iar de la ora 11:00 Vasile Conea cu formatia o sa ne cante ca si in Banat.
Sarbatoarea din acest an se incheie cu un cu un recital de 4 ore, de la 12:00 la 16:00 al formatiei General Music, condusa de Florin Ionas, Generalul, iar dintre interpretii prezenti ii mentionam pe Diana Selagea, Claudia Ionas si Daniel Ilie.

Asadar avem un program frumos, speram sa avem parte de vreme la fel de frumoasa si de oameni civilizati, care sa nu mai lase mormane de gunoi in urma, care sa nu mai dea presei ocazia sa scoata in evidenta doar partile negative si care sa RESPECTE NATURA.

Mai trebuie mentionat faptul ca in poiana o sa fie amenajate spatii speciale pentru comercianti de unde puteti cumpara de la mancare pana la suveniruri orice, o sa fie si spatii de distractie pentru copiii, o sa avem parte si de cort cu produse traditionale si obiecte traditionale, dumneavoastra trebuie sa aduceti de acasa doar ceva bani si multa voie buna.
Daca totusi vrei sa faci un gratar in Poiana cu narcise de la Negrileasa iti recomandam sa folosesti vetrele deja existente sau zona delimitata pentru asa ceva.

Organizatorii ne anunta ca si in acest an o sa fie oameni si voluntari, precum si jandarmeria sau politia pentru pastrarea unei bune desfasurari a lucrurilor si in cazuri de nesimtire (care speram sanu fie) se vor aplica si amenzi.

Tot pe aceasta cale am inteles ca se cauta VOLUNTARI pentru supraveghierea poienii si semnalarea cazurilor de nesimtire, se ofera cazare si 2 mese pe zi gratuit. Cei interesati pot sa ceara mai multe informatii la Primaria Comunei Bucium.

Acestea fiind spuse va asteptam la Sarbatoarea narciselor de la Poiana Negrileasa, Comuna Bucium, Judet Alba in 19-20 MAI 2018 si avem PORUNCA pentru toti cei care vin RESPECTATI NATURA si dati dovada de bun simt!

Comments

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.05 secunde
685,850 vizite unice