O nu! Unde este JavaScript? Browser-ul dvs. nu are sau nu accepta JavaScript. Va rugam activati JavaScript in browser-ul dvs. ,
sau actualizati cu un browser care accepta JavaScript

Pana la 15.000 euro de la Stat pentru case eficiente energetic, program prin AFM!

Pana la 15.000 euro de la Stat pentru case eficiente energetic, program prin AFM!
Proiectele pe bani nerambursabili sunt cum spuneam si altadata o sursa primordiala pentru dezvoltarea si bunastarea oamenilor de la munte asa cum sunt si cei din Apuseni. Se pregateste un program pentru locuinte care pe hartie pare foarte bun, vezi in continuare despre ce e vorba.

h2bOportunitate de proiecte pentru locuitorii din Apuseni. Eficienta energetica a caselor chiar e o problema si desi la noi in Apuseni, vremurile mai ales insezonul rece sunt grele totusi trebuie sa gandim in viitor si sa ne adaptam tehnologiei chiar daca probabil aceasta tehnologie la noi nu functioneaza 100%./b/h2
bPână la 15.000 de euro din partea statului ar putea primi cei care doresc să-și îmbunătățeacă locuințele din punct de vedere energetic, printr-un nou program anunțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Acești bani ar putea fi folosiți pentru achiziționarea de centrale pe peleți, ferestre izolante, leduri sau panouri solare./b

Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul acestui an, potrivit unei declarații a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin intermediul acestui program, AFM ar putea finanța cu până la 15.000 de euro o locuință.

“Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

Programul Casa Eficientă Energetic ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia. Asta înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele vor putea cumpăra fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Programul nu se adresează numai persoanelor fizice. Instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi separat și este calculat la 384 de milioane de lei.

În trecut s-au mai desfășurat programe similare. Unul dintre acestea s-a desfășurat inclusiv în 2019 și s-a numit Casa Verde. Prin intermediul acestuia, statul român finanța instalarea de sisteme fotovoltaice, pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice. Un altul, numit Casa Verde Plus, viza achiziționarea materialelor izolatoare organic-naturale, pentru a reduce consumul energetic al clădirilor.

Atenție! Programul Casa Eficientă Energetic nu se aplică momentan. Ca să se întâmple acest lucru, trebuie să fie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități și publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro

Ne amintim ca programul desfasurat pana nu demult de AFM pentru instalarea de panouri fotovoltaice, a fost un esec total desi fizic nu puteai introduce o cerere de finantare in sistem in mai putin de 5 minute, undeva prin Valcea au fost introduse peste 5000 de cerereri in 5 minute care culmea au ramas in sistem si sunt finantate, foarte multi doritori au ramas pe dinafara si nu din vina lor ci a intereselor. Probabil a fost cel mai mare esec pentru AFM care nici macar nu a avut sau nu are bunavointa de a iesi in public cu un comunicat in care sa prezinte situatia reala a rezultatelor, a dosarelor si asa mai departe.

Speram ca de aceasta data lucrurile sa fie mai simple si orientate spre oameni si nu spre interese.
Apuseni February 18 2020 1,748 0 comentariu 0 din 0 evaluares

0 comentariu

Lasă un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
  • Niciun comentariu nu a fost postat.

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog Conectare sau Înregistrare pentru a vota.
Excelent! (0)0 %
Foarte bine (0)0 %
Bine (0)0 %
Mediu (0)0 %
Slab (0)0 %