O nu! Unde este JavaScript? Browser-ul dvs. nu are sau nu accepta JavaScript. Va rugam activati JavaScript in browser-ul dvs. ,
sau actualizati cu un browser care accepta JavaScript

Program serbarea narciselor de la Negrileasa 2020

A
Apuseni Postat 4 an în urmăEvenimente
Program serbarea narciselor de la Negrileasa 2020In acest an o sa avem un program special la Poiana cu narcise de la Negrileasa, Bucium, Alba asa cum de mult nu s-a mai vazut si se asteapta ca publicul sa bata orice record de pana acum. Toate aceste lucruri pentru ca e momentul ca natura sa isi reintre in drepturi.
bh2Ne amintim ca sarbatoarea narciselor de la Negrileasa este unul din cele mai importante si asteptate evenimente din luna mai a fiecaruia an, intotdeauna weekendul cel mai apropiat de sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena e dedicat narciselor de la Negrileasa, acolo unde poienile de pe raza comunei Bucium si a orasului Zlatna se imbraca intr-o superba rochie alba cu un miros ametitor. Narcisele a caror legenda o stim deja cu toti si care se gaseste si pe situl nostru(ua href='http://www.muntii-apuseni.eu/news/7/Legenda-despre-poiana-cu-narcise-de-la-Negrileasa-Bucium-Alba' target='_blank'Vezi legenda aici/a/u) infloresc si duc farmecul muntilor Negrileasa-Valcoi-Corabie mai departe, fie ca e de la sufletele dacilor, fie ca e de la pasarea maiastra narcisele de aici arata puritatea naturii si forta acesteia de a trece peste orice vremuri./h2/b

In acest an Serbarea narciselor de la Negrileasa este una speciala si asta pentru ca o sa avem artisti de seama dornici sa se afirme si care au facut repetiti multe pentru a duce in acest an sarbatoarea la un alt nivel. Programul se intinde pe 2 zile asa cum suntem deja obisnuiti sambata si duminica si vremea se anunta frumoasa iar publicul probabil va bate orice record de pana acum. O sa avem si noutati, comerciantii autohtoni in acest an vor fi inlocuiti de ateliere de creatie, dar vor fi si echipe speciale care vor face studii pentru a observa indeaproape evolutia poienilor cu narcise de la Negrileasa.
Sambata dimineata sub picurii de roua, cu vajaitul brazilor si leganatul lor agale, printre raze de soare care daruiesc speranta si printre negura care da farmecul, Negrileasa isi va deschide larg portile pentru necuvantatoare iar noi de aceasta data vom intelege totul pentru ca vorbele cantecului am vazut si noi ce inseamna sa ne fie greu si nu pe rand ci la toti deodata. Narcisele se vor deschide si ele mult mai puternic si mult mai zambitoare spre razele soarelui, iar spre amiaza totul e pregatit, serbarea poate sa inceapa.
bProgramul de sambata,/b incepe dupa masa cand corul de vrabii vor acompania cucul si gainusa de alun care promit un concert de zile mari, spre seara Acvila tipatoare mica, grupul Corbii si trupa Uliul promit sa incante tineretul prezent. Noaptea se va lasa cu un concert de efect al tarafului de lupi, iar mistretii promit ca macar de aceasta data sa se abtina si sa nu strice petrecerea.
bDuminica totul debuteaza dimineata/b cu un concert de dans, joc si voie buna al ansambului de pitigoi, iar petrecerea continua cu ansamblul mierlelor, urmand ca apoi sa intre invitatii speciali, trupa caprioarelor si totul se va incheia cu un festival al cocosului de munte invitat special care va veni chiar din Muntele Mare. Tot Duminica atelierele de creatie conduse de albine ne vor arata cat de importanta e polenizarea si ce greu se obtine mierea incercand totodata sa ne trezeasca la realitate si sa constientizam ca orice pet aruncat aruncat de noi la intamplare e o rana deschisa in mijlocul oricarei poieni. Furnicile vor tine un atelier deschis despre harnicie si despre organizare pentru a ne face sa constientizam ca nimic nu e imposibil daca iti doresti cu adevarat si daca ai incredre in cei de langa tine iar cel mai important lucru intr-o astfel de situatie e comunicarea.
Echipa speciala de fluri va face studii pe toata durata serbarii, incercand sa observe indeaproape cum se simt florile, care e parerea lor despre festival si cum au evoluat in ultima vreme.

La tot acest eveniment nemaivazut, publicul o sa fie cel mai ordonat suntem siguri si asta pentru ca in public, o sa avem mii si mii de narcise gingase care isi intorc petalele spre soare si ne zambesc multumindu-ne ca nu sfarsesc intr-o vaza si isi continua ciclul vietii libere in locurile pe care le iubesc atat de mult si in care revin an de an.

Speram ca va placut programul prezentat de noi si va rugam sa il tratati ca atare.

bInchizand cartea si trezindu-ne din acest basm intr-o realitate sumbra trebuie sa specificam ca in acest an pentru oameni nu o sa aibe loc Serbarea narciselor de la Negrileasa, stim cu totii de ce si e foarte important sa respectati mesajul autoritatilor de a nu veni in acest an in Poiana de la Negrileasa. Daca totusi treceti peste, e important sa nu stationati in poiana sa nu formati grupuri si deasemenea sa nu intindeti mese, gratare si asa mai departe pentru ca poiana va fi monitorizata si orice incalcare a regulilor impuse de autoritati se va sanctiona. Vor fi si echipaje care sa ia aceste masuri si e momentul sa intelegem si sa lasam natura sa se odihneasca in acest an pentru a ne oferii momente de neuitat in anii care urmeaza./b

Incheiem printr-un mesaj retoric care sa inlocuiasca sinistrul NU RUPETI FLORILE si care suna cam asa Omule ai vazut ca esti un fir de pai intr-o mare de foc, opreste-te, cugeta si gandeste - ce e mai important un brat de narcise duse acasa sau o imagine care sa se repete din generatie in generatie!?

0 comentariu

Lasă un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
  • Niciun comentariu nu a fost postat.

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog Conectare sau Înregistrare pentru a vota.
Excelent! (0)0 %
Foarte bine (0)0 %
Bine (0)0 %
Mediu (0)0 %
Slab (0)0 %